Vårt nya hem

Här kan du följa byggandet av vårt nya hem och allt annat som rör sånt som vi mår bra av. Eftersom vi bor på landsbygden omgivna av härliga och omtänksamma vänner och jobbar i Stockholm så får vi det bästa av två världar.

// Thomas och Tina

fredag 25 december 2009

Vi tar allt från början...

Drömmen om att få bygga just här har funnits länge - inte bara för Thomas - utan även för Eva en av de nuvarande ägarna av marken. När Tina kom in i bilden började drömmarna bli möjliga att kunna uppfyllas.

Vi började med att bjuda hem Eva och Bjarne på glögg en kväll - för att höra med dom om det skulle finnas möjlighet att köpa loss en bit mark. Just den som vi ville ha. Vi var lite nervösa över att lägga fram förslaget, men vi trodde att med lite glögg och whisky - så skulle det nog gå vägen. När vi väl la fram förslaget, så kom det fram att dom hade märkt att det var något som vi ville ta upp. Dom bad att få höra om någon i familjen var intresserad av marken. Som tur var för oss så var ingen annan lika intresserade som oss.

Efter ett par veckor gick vi och stegade ut den tänkta tomten tillsammans med Bjarne. Vi kom överens om en yta på ca 3200 kvm.

Nu började den stora jakten på det rätta huset. Vi beställde alla kataloger som man kan tänka sig.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar