Vårt nya hem

Här kan du följa byggandet av vårt nya hem och allt annat som rör sånt som vi mår bra av. Eftersom vi bor på landsbygden omgivna av härliga och omtänksamma vänner och jobbar i Stockholm så får vi det bästa av två världar.

// Thomas och Tina

söndag 11 april 2010

Äntligen grundmålat

Äntligen har målandet kommit igång. Det ihärdiga spackladet och slipandet var all mödan värt, när första lagret grundfärg kom på väggen såg det slätt och fint ut. Vi har grundmålat med "Impra 5" helmatt färg, som vi köpt på Bauhaus. Färgen var billig och fyller sitt syfte, d v s grundar väggarna. Dock har det blivit ganska mycket små luftbubblor - de går säkert bort när vi färdigmålar.

Tina målar första väggen.

Målningen och färdigspacklandet av taket anlitade vi Sandå till. Taket i de öppna utrymmena kändes som ett för stort jobb för oss själva och det kändes väldigt skönt att ta in några med kunskap. Dom gjorde ett toppenjobb och vi är nöjda.

Nu är väggarna i de öppna utrymmena grundmålade och det börjar kännas lite mer som ett hem.


Så här såg det ut när Benke (Tinas pappa) hjälpte till och slipade taket i gästrummet. Slipmaskinen, Giraffen, har funkat bra - förutom att den känns ganska tung efter stund.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar