Vårt nya hem

Här kan du följa byggandet av vårt nya hem och allt annat som rör sånt som vi mår bra av. Eftersom vi bor på landsbygden omgivna av härliga och omtänksamma vänner och jobbar i Stockholm så får vi det bästa av två världar.

// Thomas och Tina

onsdag 17 mars 2010

Tack för alla gratulationer på födelsedagen


Tusen tack för alla gratulationer på min födelsedag. Kalaset blev ett bra hållfasthetsprov på nya huset. Hoppas att ni har fått bort allt slipdammet. Kram Tina

tisdag 16 mars 2010

Trädgårdsmässan i Kista


I fredags tog jag mig till Trädgårdsmässan i Kista. Det var så mysigt. Den första tiden kommer säkert vår trädgård bestå av planteringar i kruka. På mässan träffade jag en massa härliga personer som gladeligen delade med sig av diverse tips. Ett av tipsen var att man kan låta Aklejafrön (planerade i små krukor) gro i kylskåpet på natten och sen ta ut dom på morgonen för att ge dom temperaturskillnad, som dom tydligen behöver för att kunna gro. Kan vara värt att testa - Carina berättade att hon hade försökt och det hade inte funkat. Så vi får se. Några frön kanske hamnar i kylskåpet.
Jag lyckades köpa en fröpåse med Indiskt Bönträd som kan bli 15 m hög - huvaligen. Troligen krävs lite mer tropiskt klimat för att trädet ska bli 15 m (hoppas jag).

På bilden ovan syns Trädgårdsliden från Hasselfors - Ivar. Otroligt snyggt uppställd i montern och jag kan se den framför mig i vår trädgård :).

söndag 7 mars 2010

Inte bara gips och spackel.....

Nu har vi börjat med lite annat än gips och spackel men det finns dock en hel del spackeljobb kvar.

Här har vi slipat bort lite ojämnheter i golvet och sedan rollat med primer i tvättstugan och lilla duschen.

Lite spackling vid entren till tvättstugan.

Fallen till golvbrunn under bergvärmeanläggningen och lilla duschen är fixade.

Montering av våtrumsduk och golvbrunnsmanschett.
Vi valde ett våtrumssystem från Bauhaus som heter Probau vilket är godkänt enligt Byggkeramikrådets branschregler för våtrum (BBV).
Funkade i stort sätt ganska bra men tätmembranet kunde vara lite mer limaktigt så att det fäster bättre.

Här är även våtrumsduken på golvet, klämringen i brunnen och hörnen ditsatta.